Vleesverkoop

Kalfsvlees van eigen kalveren kopen

Het vlees komt van onze eigen kalveren. Ze groeien op in kleine groepen op een strobed. Voordat ze één jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar slagerij ter Weele in Oene. 

Puur en eerlijk vlees

De kalfjes worden op natuurlijke manier geboren. Ze krijgen zoveel mogelijk voer van eigen land en worden niet behandeld met antibiotica of hormonen. Het vlees is helemaal puur, alleen aan producten zoals de hamburgers, rundervinken en rollade worden kruiden toegevoegd.

Kalveren-voor-onze-eigen-vleesverkoop

In het overzicht hieronder staat welke soorten vlees we hebben.

Vleessoort    
Bavette    
Braadvlees    
Entrecote    
Gehakt    
Haasbiefstuk   tournedos
Hamburgers   per 2
Hollandse biefstuk    
Jodenhaas   diamanthaas
Kogelbiefstuk   luxe biefstuk
Lever    
Leverworst   slagersleverworst
Ossenstaart   voor soep
Poulet   voor hachee, goulash of soep
Ribeye    
Ribstuk   draadjesvlees met randje vet
Rosbief    
Rundervinken   per 2
Saucijsjes   per 2
Shortribs   spareribs
Staartstuk    
Steak minute    
Schenkel  

bot met vlees (braden,stamppot, soep)

Soepbot   mergpijpjes
Stoofvlees   mager draadjesvlees
Sucade    
Tartaar    
Verse worst    
Per kilo € 1,- korting, dus € 1,- korting op 1 kilo, € 2 op 2 kilo, € 3,- op 3 kilo, etc.

Bestellen?

  1. Bepaal welke soorten vlees en hoeveel verpakkingen je wilt.
  2. Geef je bestelling door:
    • Telefonisch of Whatsapp via 06 13 744 133
    • Per mail via hagman-armhoede@hetnet.nl
  3. Je ontvangt van ons zo snel mogelijk een bevestiging met de praktische zaken: Of alles nog op voorraad is (we zijn kleinschalig), de totaalprijs en wanneer je het kunt afhalen.
  4. Betalen kan met een betaalverzoek, contant of overmaken via de bank.

Omdat we kleinschalig zijn, hebben we niet altijd alles op voorraad. Maar er is meestal een goed alternatief of je kunt alvast reserveren voor de volgende keer.

Over het vlees

  • Het ras van onze melkkoeien is Holstein. Een deel wordt geïnsemineerd met een Belgische Blauwe stier. De kalfjes zijn dus een kruising hiervan.
  • De kalfjes worden op een natuurlijke manier geboren. Na 14 dagen worden ze in kleine groepen gehuisvest op stro.
  • Het voer komt zoveel mogelijk van eigen land (gras en maïs) en de kalveren worden uiteraard niet behandeld met antibiotica of hormonen.
  • De slager is Ter Weele in Oene. Voordat de dieren één jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar slagerij ter Weele.
  • Het vlees krijgen is in porties vacuüm verpakt, gestikkerd en diepgevroren. Doordat het jong vlees is, heeft het een korte bereidingstijd en is erg mals.